- Nytårskur i første uge af januar.
- Gallafest for kommende sfo børn.
- Påske.
- Asylets fødselsdag. 23.september.
- Forskønnelsesdag i foråret.
- Temaer henover hele året.
- Julehygge starter i midt november.
Beskrivelser af hver enkelt tradition. Ved mulighed for forældredeltagelse vil det stå ved den enkelte tradition. Hvert år evalueres asylets traditioner af det pædagogiske personale, og ændringer kan forekomme.
Fastelavn:
Når vi fejrer fastelavn i Helsingør Børneasyl er det en festdag for både børn og voksne. Derfor klæder alle sig festligt ud, børnehaven er flot pyntet op og vi slår katten af tønden i 2 eller 3 hold. Herefter spiser vi fastelavnsboller og frugt fra tønden.
OBS! Nogle børn ønsker ikke at være udklædte, men tag alligevel tøjet med, da de nogle gange gerne vil klædes ud, når de ser deres venner og voksne i kostumerne. Før fastelavn høre vi historien om hvorfor vi fejrer fastelavn.
OBS! Ingen uhyggelige masker.
Påske:
I ugerne op mod påske er der gang i krea-bordet i børnehaven. Her kreerer vi påsketing og pynt sammen og pynter op både inde og ude.
Børnene går på æggejagt ude i haven efter de mange påskeæg, som påskeharen har gemt derude. Æggene samles i en fælles kurv og fordeles derefter. Vi høre historie om hvorfor vi fejrer påske.
Pinse:
Fejres i asylet med en pinse skovtur med madkurv, og børn og voksne bærer stråhatte eller hvide gammeldags kasketter. Gerne lyse klæder, stribede bukser eller bluser. Vi håber på sigt at få råd til en karettur i dyrehaven, men indtil da bliver det en skovtur i kongens have.
Gallafest:
Hvert år afholder vi en gallafest for de børn, der skal forlade Helsingør Børneasyl og videre i skole. Det foregår en hverdagsaften i slutningen af april mellem kl. 16:30 – 18:30.
Når de festklædte børn ankommer, er den røde løber rullet ud i porten og huset er pyntet op til fest med fint gallabord og pynt.
Efter en kort velkomsttale leger vi stoleleg, danser og hører historie m.m. Der serveres popcorn og pizzaer og i dagens anledning, kan man også få et glas sodavand eller to.
Ca. ½ time før festen slutter, er forældrene inviteret til at deltage i diplomoverrækkelsen, hvor børnene modtager diplom og et lille hjerte, som symbol på deres tid i Helsingør Børneasyl. Herefter skåler vi i et glas vin eller saft, ønsker hinanden god vind i sejlene i fremtiden og takker af for denne gang. Nogle børn som skal videre i sfo’en, fortsætter frem til 1.august alt efter hvilken skole man skal gå på.
Skovuger:
Hvert år afholder vi skovuger, hvor alle børnene er på eventyr i skoven hele dagen. Børnene afleveres senest kl.09:00 og kan hentes igen mellem 15:00-16:00. Disse uger ligger både i forår og efterår, så vi sammen kan opleve skoven forandre sig.
Arbejdsdag:
Sammen med bestyrelsen planlægger lederen en forskønnelsesdag i børnehaven. Dagen falder i starten af juni eller september. Her bliver vores vægmalerierne i gården frisket op, herunder de fine gamle H.C. Andersen malerier, borde og bænke får et slib, olie eller maling, vi reparerer det ødelagte, fjerner ukrudt og fejer i gårdhaven.
Alle hjælper til og børnene oplever et fælles ansvar for børnehaven, både ude og inde.
Vi sørger for kaffe, te, saft og kage til de fremmødte om formiddagen. Der tages på et senere tidspunkt en beslutning om en fælles gryderet på bålet med brød til som afslutning på dagen.
Vi afslutter dagen med fælles oprydning.
Dagen er en oplagt mulighed for at ryste forældregruppen sammen og lære hinanden at kende på kryds og tværs.
Bedsteforælder-blomsterdag:
I slutningen af maj inviterer vi bedsteforældrene indenfor i Helsingør Børneasyl til blomsterdag.
Vi starter kl. 13:00, hvor der bydes velkommen, haven er pyntet og børnene synger 3 sange, hvorefter vi slutter af med en fællessang.
Alle medbringer blomster eller frø til udplantning, så blomsterkasser og bede kommer til at stråle af farver og liv.
Medbring gerne en lille vandekande, så vi sammen kan sørge for at give børnehavens nye planter en god start. Medbring også gerne havehandsker og en lille planteske.
Blomsterdagen er en oplagt mulighed for at få større indblik i barnebarnets hverdag, se ynglings legestedet, tage en gyngetur sammen eller blot nyde at se barnebarnet i sine vante hverdagsrammer.
OBS! Hvis der ikke er bedsteforældre inden for rækkevidde, medbringer barnet en anden tryg voksen. Vigtigt er det, at alle børn oplever at have et tryg kendt voksen ved sin side og får følelsen af at være som de andre og en del af fællesskabet.
Sankthansfest:
I Helsingør Børneasyl fejrer vi Sct. Hans ved at lave hekse til at hænge op og pynte både ude og inde. Vi spiser pølser og brød sammen ved bålet, synger højtidens sange og hører historien om hvorfor vi fejrer Sct. Hans.
Halloweenfest:
Allerede i starten af oktober begynder vi at klippe og klistre diverse former for halloween-pynt, som langsomt tager plads i vinduer, karme og lofter, så vi er klar til at fejre halloweenfest i slutningen af måneden.
I løbet af oktober taler vi om Allehelgens aften, som vi i dag kalder Halloween.
Til festen spiser vi (u)hyggelig mad til en fælles frokost og alle børn kan klædes ud. Halloweenfesten afholdes i dagtimerne med deltagelse af børn og medarbejdere.
OBS! Ingen uhyggelige masker.
Luciadag:
I Helsingør Børneasyl afholder vi Luciadagen den 13. december. Hvis dagen falder i en weekend, afholder vi vores fest fredagen forinden.
De børn, der starter i skole den følgende sommer, har æren af at gå Luciaoptoget. Forældre og bedsteforældre inviteres til at deltage i dette arrangement som afholdes udendørs. Alle børnehavens børn synger med på 3-4 julesange i et fælles kor, som er øvet hver fredag i december måned.
Julen:
Allerede i november begynder vi med juleklip og i slutningen af november gør vi klar til at pynte huset med med ny og gammel julepynt. Foruden julehjerter og kræmmerhuse, hygger børnene sig ved at lave julegaver, synge og høre julesange og juleeventyr.
Omkring slutningen af november vil husets nisser gøre deres entré. I løbet af natten kommer de ned fra loftet og pynter hele huset op med den fine julepynt, børnene har kreeret.
Alle vores traditioner genbesøger vi årligt, således at vi sikrer, at vi har de bedst mulige læringsforløb for børnene.
Julefrokost:
I december 2024 forventer vi at der afholdes en julefrokost, hvor børnene hver medbringer lidt mad til et fælles julebord.