Traditioner

Arbejdsdag

Sammen med bestyrelsen planlægger lederen en forskønnelsesdag i børnehaven. Her bliver både gård og børnehave frisket op, borde og bænke får et slib, olie eller maling, vi reparerer det ødelagte, fjerner ukrudt og fejer i gårdhaven.

Alle hjælper til og børnene oplever et fælles ansvar for børnehaven, både ude og inde.

Vi sørger for kaffe, te, saft og kage til de fremmødte om formiddagen. Der tages på et senere tidspunkt en beslutning om en fælles gryderet på bålet med brød til som afslutning på dagen.

Vi afslutter dagen med fælles oprydning.

Dagen er en oplagt mulighed for at ryste forældregruppen sammen og lære hinanden at kende på kryds og tværs.

Fastelavn

Når vi fejrer fastelavn i Helsingør Børneasyl er det en festdag for både børn og voksne. Derfor klæder alle sig festligt ud, børnehaven er flot pyntet op og vi slår katten af tønden i 2 eller 3 hold. Herefter spiser vi fastelavnsboller og frugt fra tønden.

OBS! Nogle børn ønsker ikke at være udklædte, men tag alligevel tøjet med, da de nogle gange gerne vil klædes ud, når de ser deres venner og voksne i kostumerne. Før fastelavn høre vi historien om hvorfor vi fejrer fastelavn.

OBS! Ingen uhyggelige masker.

Asylets fødselsdag

En eftermiddag i september fejrer vi Asylets fødselsdag. Vi har kagebod i gården, som de ældste børn bestyrer og mødes og fejrer Asylets lange historie.

Luciadag

I Helsingør Børneasyl afholder vi Luciadagen den 13. december. Hvis dagen falder i en weekend, afholder vi vores fest fredagen forinden.

Forældre og bedsteforældre inviteres til at deltage i dette arrangement som afholdes udendørs. Alle børnehavens børn synger med på 3-4 julesange i et fælles kor, som vi øver i ugerne op til. 

Julen

Allerede i november begynder vi med juleklip og i slutningen af november gør vi klar til at pynte huset med med ny og gammel julepynt. Foruden julehjerter og kræmmerhuse, hygger børnene sig ved at lave julegaver, synge og høre julesange og juleeventyr.

Omkring slutningen af november vil husets nisser  gøre deres entré. I løbet af natten kommer de ned fra loftet og pynter hele huset op med den fine julepynt, børnene har kreeret.

Julefrokost

I december holder vi en julefrokost, hvor børnene medbringer lidt mad til et fælles julebord.