Gårdhaven

Ude i vores gårdhave vil vi i foråret 2023, genskabe de gamle malede H.C. Andersen-figurer, som  blev malet på de rå mure for mange år siden. Vi ønsker, at eventyr og fortælleglæde og børnesange skal være en integreret del af børnenes hverdag. Derfor arbejder vi på at lave en  udemappe med de gamle eventyr og gamle børnesange, som vil kunne lånes med hjem i weekenden af børnene.

Gårdhaven skal ose af magi og eventyr. Vi skal have en gammel skattekiste med guld, glimmer, sørøverflag og klap til øjet, et sværd eller to og en kongekrone til fantasilege. En kiste med knapper og andet spændende til at lege med og lave sjove vindspil til gårdhaven. Bygning af fuglekasser, insekthotel og lille træstamme hvor også bænkebidere vil føle sig hjemme.

Gårdhaven

Vi ønsker at styrke børnenes selvstændighed gennem adgang til materialer, så de selv kan sætte gang i aktiviteter. Det kunne være en æske med gamle knapper, adgang til kreative materialer, tema legekasser me

d dinosaurer, heltedukker, biler, køkkenting, bondegårdsdyr, kæpheste, dukker med dukketøj eller lignende.

Vi vil skabe udendørs hyggekroge, skjulesteder, blomster til ”parfume” eller pynt til sandkage, fri jord til bilbaner, træhuse eller kugle- og vandbanen. Haven skal derudover indeholde et udekøkken til sand, vand og mudderlege. Alt sammen noget, der er med til at styrke børns fantasi, nysgerrighed, kreativitet, sociale kompetencer og taktile sans.

Vi sætter en stor ære i at bevare et mindre dagtilbud i de gamle historiske bygninger og gårdhaven, som sammen med et højt fokus på pædagogisk kvalitet vil give børnehavens børn de bedste betingelser for at udvikle sig og trives.